Tova ullbollar i tvättmaskin


Tovade bollar av fårull är bra till mycket och ett väldigt enkelt sätt att göra dem är att använda en nylonstrumpa och en tvättmaskin. Man trycker in en näve kardad ull i strumpbyxan och gör en knut och fortsätter så tills man har en sträng av bollar. Sen åker de in i tvättmaskinen. Jag använder tvättad och kardad ofärgad ull och då får bollarna åka med när jag tvättar kläder, på ett 40-graders snabbprogram med vanligt tvättmedel. Om man använder färgad ull bör väl resten av tvätten vara av liknande färger. Bollarna kan också åka med i torktumlaren. De tovar in sig lite i nylonstrumpbyxan, så man får slita ut dem. Om de är lite ojämna i formen kan man fixa det med en tovningsnål.

20131104-155431.jpg

Sen är det bara fantasin som sätter gränser. Bollarna kan dekoreras med band och pärlor och blir fina okrossbara julgranskulor. Eller så kan man använda dem som bas för att nåltova figurer. Jag hade tänkt göra några några får av dessa och nåltova fast lite lockar. Men när jag provade mig fram med lockarna blev det plötsligt en liten utomjording, som nu bor i en kruka med pelargoner.

20131104-160513.jpg

Annons
Detta inlägg publicerades i Tova, Ull och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tova ullbollar i tvättmaskin

  1. Pingback: Tovade julgranskulor | Min kreativa sida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s