En vårkrans med tovade fåglar


I lördags var det strålande solsken men blåste kallt. Barnen och jag beslöt oss för att stanna inne och tova något. Det blev varsin färgglad fågelunge.

Vi använde styrolitkulor och färgad ull och började med att tova fast en färg runt hela kulan med tovningsnål. Min äldsta dotter (9 år) börjar bli riktigt duktig på att hantera nålen. Min yngsta (4,5 år) behöver övervakning och en del hjälp, men tycker ändå att det är kul. Sedan la vi på vi en avvikande färg till magen och två cirklar med vit ull till ögonen.

image20140317-201308.jpg

Efter det våttovade vi bollarna med tvål och växelvis varmt och kallt vatten. Massor med lödder, vatten och rullande. En sysselsättning som särskilt roar min yngsta. När bollarna sedan torkat nåltovade jag fast detaljerna på ögonen och näbbarna.

20140317-201657.jpg

20140317-201713.jpg

Igår, söndag, var det strålande sol, takdropp och vår i luften. Det kändes självklart att vi behövde en vårkrans på ytterdörren med de tovade fågelungarna. Jag fäste fåglarna i en krans av björkkvistar med ståltråd som jag tryckte igenom styrolitbollarna. Sedan var det bara att knyta en rosett i toppen och hänga upp kransen i solskenet.

20140317-202938.jpg

Igår kväll började det snöa ymnigt och så har det fortsatt hela dagen idag. Plötsligt blev det vinter igen och vi fick 30 cm nysnö. Även småfåglarna på vårkransen täcktes av snö, men de tinar väl fram när det blir vår igen…

20140317-203954.jpg


IN ENGLISH

A spring wreath with felted birds

Spring was in the air during the weekend, with sunshine and melting snow. Together with my daugthers (9 and 4,5 years old) I made a spring wreath for the door to our house. We first needle-felted, and later wet-felted, wool on styrofoam balls. When dry, I needle-felted on the details of the eyes and beaks of orange felt. Finally, I attached the felted birds to a wreath of birch branches with metal wire and tied a bow of ribbon.

When we hung the wreath on our door yesterday, the sun was shining. But later in the evening it started snowing again and it has not stopped since. Winter has returned with 30 cm of fluffy snow. The birds on the wreath also got covered in snow, but that will melt away when spring returns again.

Detta inlägg publicerades i Tova, Ull och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En vårkrans med tovade fåglar

  1. MW skriver:

    Så galet, vad fina saker ni gör med ullen! Både fåglarna och dinosaurieäggen ger mig moderskänslor! Tänk vilket häftigt material ull är!

  2. zararooke skriver:

    Ja, ull är fantastiskt! Och riktigt roligt att även barnen gillar att tova – då har jag ytterligare ett argument för att hålla på med det. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s