Tovade blommor till hattarna


imageJag har tovat två hattar (Hattar tovade på linnetyg) och dessa behövde någon typ av utsmyckning. Jag hittade en rysk instruktionsvideo för hur man tovar blommor här: http://mtricot.narod.ru/fanfelting.html. Den är så pass pedagogisk att man hänger med utan problem även om man inte förstår ett ord av vad som sägs.

Man bygger upp blomman av flera lager små tussar av kardad ull som man tvinnar ihop i ena änden för att forma blomblad. Det blir mer liv i blomman om man använder flera olika färger på ullen. Barnen fick göra två blommor var som vi sedan satte ihop till en ”dubbel” blomma. Lillasyster (4 år) fick en hel del hjälp, men storasyster (8 år) klarade det mesta själv.

20131117-172917.jpg

Jag sydde fast små pärlor i mitten av blommorna och sen var det bara att sy fast blomman på hatten. Enkelt men väldigt effektfullt. Flickorna är riktigt nöjda med sina nya hattar och med all rätt stolta över sina blommor.

20131117-173346.jpg

20131117-173403.jpg

Annons
Detta inlägg publicerades i Tova, Ull och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tovade blommor till hattarna

  1. Pingback: Tovade julstjärnor | Min kreativa sida

  2. Pingback: En tovad hatt i rätt storlek | Min kreativa sida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s