Vårkrans med fjärilar


Valborg, majbrasa och iskalla vindar. Fortfarande några snöhögar kvar på gården. Våren må vara sen i år, men förra helgen tyckte jag att det var dags för en ny krans på ytterdörren. Någonting uppmuntrande vårligt med fjärilar, blommor och mycket färg. Jag hittade en beskrivning på hur man kan vika fjärilar av papper på webbsidan PaperCraft Central. Väldigt enkelt – vilket är en förutsättning om barnen ska kunna vara med och skapa.

Man ritar en cirkel och en fyrkant som överlappar, klipper ut och viker ihop som ett dragspel (se bild). Även lillasyster (3,5 år) klarade av att vika. Sedan knöt jag ett smalt band runt mitten, där ändarna fick föreställa antenner, innan jag vecklade ut papperet.  

Vi gjorde fjärilar av både lite tjockare papper och av omslagspapper. Det tjockare resulterade givetvis i stadigare fjärilar, men var svårare att vika i små veck jämfört med det tunna papperet. Vita pappersblommor dekorerades med små knappar i olika färger och själva kransen består av kvistar lindade runt en ring av ståltråd.

Sen var det bara att klistra fast blommor och fjärilar med limpistol. Jag tycker det blev en riktigt uppiggande färgklick i väntan på att våren kommer igång med lite mer färger och grönska.

Annons
Detta inlägg publicerades i Papper, Pinnar och stenar och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s