Änglar med ljuva lockar


När man sitter med en näve ljusa, långa och glansiga lockar kan man inte annat än att tänka på änglahår. Lockarna på bilderna nedan kommer från klövsjöfår (till vänster) och gotlandsfår (till höger). Det var ju bara tvunget att bli några änglar av dessa ljuva lockar.

Efter lite klurande över hur jag skulle konstruera resten av ängeln, bestämde jag mig för att böja till lite olika kroppar med vingar av metalltråd. Här använde jag aluminiumtråd, som är väldigt mjuk och lätt att böja. Men det går givetvis också att använda vanlig najtråd, eller vad man nu råkar ha till hands.

Till huvuden använde jag små våttovade bollar av ull, som jag kunde nåltova fast ”änglahåret” i. Sedan var det bara att montera huvudet på kroppen och göra en krok som änglarna kan hänga i. De här kan nog bli riktigt fina i julgranen eller hängande i fönster. Och jag tycker att de vackra lockarna kommer till sin rätt på dessa änglar, i all sin enkelhet.


IN ENGLISH

Angels with gorgeous locks

When you hold a bunch of pale, long and shiny locks in your hand, you just cannot help thinking of angel hair. The locks on the photos above come from Klövsjö sheep (left) and Gotland sheep (right). I just had to make some angels with these gorgeous locks.

I made a couple of different bodies with wings from aluminium wire. The heads are wet-felted balls, that I could needle-felt the ”angel hair” on. Then I just had to fasten the heads to the bodies and a add a hook, made out of wire, to be able to hang the angels. I think they will look great on the Christmas tree, or hanging in windows. And I do think that the locks are shown off nicely in these angels, in all their simplicity.

Annons
Detta inlägg publicerades i Jul, Luffarslöjd, Tova, Ull och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Änglar med ljuva lockar

 1. Marilyn aka Pandagirl skriver:

  Beautiful angels. You’re right, the locks are perfect for these. Very creative.

  • zararooke skriver:

   Thanks Marilyn! Sometimes simple can be really beautiful, especially when you have a really nice raw material. 🙂

   • Marilyn aka Pandagirl skriver:

    You’ve certianly proved that. 🙂 I noticed there are ads popping up on the site. Were you aware of that. I’ve never seen them on your site before.

   • zararooke skriver:

    There have always been some ads on my blog – in exchange for not having to pay anything to keep this blog on WordPress. But I recently got accepted into WordAds, which means I can potentially get an earning from my blog. I don’t expect to get much though. I would have to write much more often, and probably about something more controversial than felting, to increase the number of views to significant levels.

   • Marilyn aka Pandagirl skriver:

    Ahh, that makes sense. We pay in the FFF to avoids the ads. But we have four us of to offset it.

 2. zedster66 skriver:

  Brilliant idea carried out beautifully as usual! The locks would be great for Santa’s hair and beard too 🙂

 3. Leonor skriver:

  Those locks look amazing on the angels! I received some gorgeous kid mohair fleece from a friend and all I can think of when I look at it is, ”this would make great doll hair” 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s