En börs till en 8-åring


20130921-231617.jpg Lördag. Sovmorgon. Sambon på älgjakt och äldsta dottern på fiolläger. Bara yngsta dottern (4 år) och jag hemma. Dimman låg tät över det ofärdigskördade trädgårdslandet, som jag hade tänkt ägna mig åt idag. Det kändes som en pysseldag. Men innan jag hade stökat undan frukosten, matat katterna, promenerat hunden, matat och släppt ut hönsen, klätt på och borstat tänderna på dottern, kört igång en tvättmaskin och röjt i köket – ja, då var det dags för lunch. Känns det igen? Och när lunchen var avklarad hade dimman lättat. Solen sken och trädgårdslandet väntade… Men det var ju fortfarande blöt ute och igår kom de fina små virkade blommorna jag köpt på Tradera… Efter lite beslutsångest över hur jag skulle prioritera beslöt jag återigen att trädgårdslandet fick vänta. Pysselsuget vann!

Äldsta dottern (8 år) är, som sagt, på fiolläger och när jag packade åt henne insåg jag att hon inte äger en börs att ha pengar i. Det blev sålunda dagens uppdrag, vilken givetvis skulle dekoreras med en av de små virkade blommorna (jag har köpt ett gäng, så nu gäller det att hitta användningsområden). På bloggen Maj Stajl hittade jag en utmärkt beskrivning (direktlänk här).

I min hög av gamla avlagda kläder plockade jag fram ett par jeans och en tunika i dotterns favoritfärg. Från jeansen fick jag även dragkedjan. Den hemmavarande yngsta dottern fick hjälpa till med att bestämma dekoren. Slutligen blev det ett hjärta utklippt från tunikan (limmades och syddes sedan fast), en bit spets (limmades fast) och ett virkat hjärta (syddes fast för hand). I övrigt följde jag i princip beskrivningen jag länkat till ovan.

20130921-233854.jpg

Så här blev den. Jag la till en rem så att man kan bära den kring handleden, vilket jag hoppas minskar risken för att dottern ska lägga den ifrån sig och tappa bort den. Nu är det bara att hoppas att hon gillar den också.

20130921-235611.jpg

Vi hann faktiskt ut i trädgårdslandet också. Hann inte göra allt jag tänkt, men skördade åtminstone en vitkål, lite morötter och (vad jag förmodar är sista omgången) sockerärtor till middagen. Imorgon kan jag prioritera annorlunda. Fast nu vill yngsta dottern också ha något med en virkad blomma på – och hon har redan valt ut rosa tyger för ändamålet. 🙂

Annons
Detta inlägg publicerades i Återbruk, Textil, Tyg och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till En börs till en 8-åring

  1. Jättefin börs!
    Jag gissar att dottern gillar den! 🙂
    Mina ögonstenar blev mycket uppskattade och skulle få sig en alldeles egen hylla att pryda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s