Fler färgglada tovade väskor


Lindy 1 Vi fick besök av släktingar under en helg. Släktingar med intresse för hantverk – så givetvis satte jag dem på att tova varsin väska. De fick börja med att karda ull och välja tyger på fredagen, och sedan tovade vi på lördagen. Med hjälp av en stöveltork fick vi väskorna torra till söndagen så att de kunde göra klart dem, med nåltovad dekor, axelrem och magnetlås. Slutligen var vi ju tvungna att gå ut och visa fåren resultatet (fast fåren var ärligt talat mer intresserade av hinken med fårpellets).

Lindy 2

Lindy 3

Sedan tovade jag en väska med blåa tyger och lockar till min mor. Lite silke ovanpå några av tygerna gav en glänsande vit kontrast, lite som ett vitt skum på blåa vågor. Nu fattas bara en axelrem och en rolig knapp eller liknande för att täcka baksidan av magnetlåset på lockets framsida.
blå väska 1 blå väska 2

Och så förra veckan hade jag en lite hängig och förkyld 5-åring hemma en dag, som också ville tova sig en väska. Jag la ut ullen åt henne och sedan satt hon halva dagen och valde och placerade ut tyger, garn och lockar. Mest rosa, men även lite blått och lila. Hon deltog även glatt i nedblötningen och början av tovningen, men rullandet och den sista valkningen fick jag göra, medan hon åt kakor och drack saft och tittade på. Men hon är väldigt stolt över sin egen-designade väska. Även den med en ficka på insidan för leksaksmobilen.
Eilas väska 1Eilas väska 2


IN ENGLISH

More colourful felted bags

We had relatives visiting over the weekend, and as they are interested in crafts, I set them to work on felting a bag each. We carded wool and chose fabrics on Friday, felted on Saturday, and managed to dry the bags overnight (using a device for drying boots, that blows out warm air through tubes) so that they could be completed on Sunday. Before they left we had to go out and show the sheep the final result – but, in all honesty, they were more intreseted in the bucket with pellets.

Later, I felted a bag for my mother, with various blue fabrics, dyed locks and some silk. The white ripples of silk on the blue fabric almost look like foam on blue waves.

And finally, my 5-year-old had a cold and stayed home from pre-school one day last week. And she also wanted to make a felt bag. I layed out the wool and she spent half the day choosing and laying out fabrics, yarn and dyed locks. She joined in on the initial felting, but I got to do most of the rolling and final fulling – while she ate biscuits and watched me. But she is very proud of her bag and it sure is her own design.

Annons
Detta inlägg publicerades i Textil, Tova, Ull och märktes , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Fler färgglada tovade väskor

  1. Lindy Mitchell skriver:

    Great weekend and i love my bag, thanks Tuulikki, thank you sheep

  2. Marilyn aka Pandagirl skriver:

    What a great way to spend a weekend with friends and family! They are lovely bags! Great colors and textures on each of them. I hope everyone wears them proudly.

  3. zedster66 skriver:

    They are all very impressive 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s