Tovade små får


När vi klippte fåren i höstas la jag undan en del kortare små lockar. Nu har jag äntligen kommit mig för att göra något av en del av dem. Jag nåltovade fast lockarna i en boll av tovad ull och satte fast ett litet tovat huvud med möbelspikar till ögon. Tre små får blev det, en vit, en grå och en svart. tova får

Nu kunde ju inte katten låta bli den svarta, så efter att ha lagat den två gånger beslöt jag mig för att fästa fåren på en krans av björkris, som nu hänger på ytterdörren. Det får bli årets påskkrans. Nu är det bara att hoppas att småfåglarna låter bli den ett tag åtminstone (de har stulit ull av tidigare tovade alster på dörren). Nedan ser ni också de tre tackorna som donerat ullen (bilden är tagen efter förra årets klippning). fårkrans

Och inomhus har vi hängt tovade kaniner och ägg i påskriset. Än så länge har katterna motstått frestelsen, men det är säkert bara en tidsfråga… påskris


IN ENGLISH

Felted Sheep

When we sheared the sheep last autumn, I laid aside some of the shorter, smaller locks. Now, I have finally got around to doing something with them. I needle-felted the locks onto felted balls, and attached a felted head, with small furniture nails as eyes. One white, one grey and one black sheep. After one of the cats killed the black sheep twice, and getting tired of mending it, I decided to put the sheep on a wreath on the front door. Now the birds can have a go at it instead…

And indoors, we have decorated willow and birch twigs with felted Easter eggs and bunnies. The cats have resisted the temptation so far, but it´s only a matter of time…

Annons
Detta inlägg publicerades i Påsk, Tova, Ull och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tovade små får

  1. zedster66 skriver:

    They’re all really nice 🙂
    Maybe you can make some for the cats next year with bells in!

  2. Pingback: peppiga påskprojekt 2016 - Alicia Sivert

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s