Handledsvärmare tovade runt en mall


Nu när det har blivit kyligare kan det vara skönt med ett par tovade handledsvärmare. I somras fick vi besök av min kompis Carin med familj, och Carin och jag brukar försöka hinna tova något när vi ses. Den här gången blev det handledsvärmare i merinoull, tovade runt rektangulära bitar av skumplast.

Som bas valde jag två nyanser av grön merino och en vit okänd ullblandning som jag dock misstänker är en blandning av merino och lin. Ovanpå det la jag ut några bitar av tyg, nätgarn, mer ull och lite glansiga fibrer (bl.a. bambu och silke).

Carin brukar vara modigare vad gäller färger än vad jag är. Hon valde grönt, lila och rött som bas, och lika färgglad dekor på det.

Nedan ser ni resultatet. Först blev jag lite besviken på den vita ullblandningen, som inte tovar sig så bra då den innehåller en hög andel av vad jag tror är lin. Men det gick att tova så pass att det håller ihop, och håligheterna gör att det påminner om vit spets. Så i efterhand tycker jag att det blev riktigt effektfullt.

Carins handledsvärmare blev så klart riktiga färgklickar. Handledsvärmare man helt enkelt blir glad av.

Fördelen med att tova handledsvärmare runt en mall är att man får en tub som kan dras över handen. Då slipper man fundera på någon slags knäppning. Men eftersom man har en större hand än handled blir också handledsvärmaren något vid och lös runt handleden. Det kan göra att den känns lite klumpig. Så jag är inte helt övertygad om modellen, men det är kanske också en vanesak och beroende på vad man har på sig i övrigt vid ärmslutet. 


IN ENGLISH 

Wrist warmers felted around a resist

My friend Carin visited us this summer, and Carin and I always try to do some felting when we get together. This time we made wrist warmers, by felting merino wool around resists. We also added scraps of fabric, yarn and some embellishment fibres. 

Mine are the green and white ones. The white wool I used is an unknown wool blend, but my guess is that is is a mix of merino and flax. The high content of (what I think is) flax made it a bit difficult to felt, which at first was a disappointment. But it felted enough to keep it all together, and the holes gives it an appearance that reminds me of lace. So, in the end I am quite pleased with the effect. The more colourful wrist warmers were made by Carin, who is much braver than me when it comes to using colours. They turned out really nice, a real splash of colour. Wrist warmers that make you happy.

The good thing about felting wrist warmers on a resist, is that you get a tube that you can slip over your hand. In other words, you don’t have to think about adding some sort of closure. However, as your hand is larger than your wrist, the wrist warmer does tend to feel a bit wide and loose around your wrist, which can make it feel clumsy. So, I am not entirely convinced about the model, although I might get used to it and it probably also depend on what else you are wearing, sleeves-wise, at the time. 

Detta inlägg publicerades i Tova och märktes , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Handledsvärmare tovade runt en mall

 1. Marilyn aka Pandagirl skriver:

  Both wrist warmers are lovely. I do like the lacy effect on yours. It makes it unique.

 2. zedster66 skriver:

  They’re both gorgeous! I love that bottom photo of the fabric detail emerging on Carin’s 🙂

 3. Elisabeth skriver:

  Hej!
  Oh så läckra värmare!
  Jag undrar var du köper merinoull.
  Kollat runt på nätet och det finns ju en del….
  Undrar om du har nåt bra tips…
  Vill ju ha muelsing fritt!
  Vänligen Elisabeth

  • zararooke skriver:

   Tack! 🙂 Jag köper merinoull från World of Wool (http://www.worldofwool.co.uk), baserade i England. Deras merino köps in från Sydafrika och Sydamerika, och de garanterar att den är fri från mulesing. Även med frakt är nog deras priser svårslagna, och de har ett brett utbud av både ull och andra fibrer och snabb leverans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s