Korgar i luffarslöjd


När vi skaffade höns för några år sedan blev jag nyfiken på luffarslöjd. Klart man måste ha en äggkorg att hämta äggen i (särskilt när barnen hjälper till att hämta ägg…)! Jag hittade dessutom massor av ståltråd i olika tjocklekar i olika uthus på gården, och bilder på äggkorgar på nätet, och tänkte: ”Hur svårt kan det vara?”…

Mina första äggkorgar var långt ifrån perfekta. Men de var funktionella (det gick att bära ägg i dem) och det gav mersmak.

Jag anmälde mig till en studiecirkel i luffarslöjd, men den blev inställd pga för få anmälda och senare hade jag inte tid.  Istället hittade jag en bok om luffarslöjd som jag varmt kan rekommendera: Luffarslöjd och andra trådarbeten av G. Ljungberg (ICA Bokförlag). Det var precis vad jag behövde: en pedagogisk genomgång av material och tekniker och steg-för-steg beskrivningar till ett antal olika föremål. Här lärde jag mig hur man egentligen skulle göra. 🙂

Allt man behöver är egentligen lite metalltråd, några tänger och lite inspiration – och det finns gott om inspiration att hämta på nätet (Googla på bilder av luffarslöjd eller trådslöjd). För några trådkorgar har man väl alltid ha användning av – vare sig man har ägg att hämta eller inte…!?

Annons
Detta inlägg publicerades i Luffarslöjd och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Korgar i luffarslöjd

  1. Otroligt fina! Var kan jag finna någon slags beskrivning av hur man gör dessa? Vilken tråd använder du dig av? En tjockare och en grövre ser jag iaf 🙂

    • zararooke skriver:

      Tack! 🙂 Boken jag nämner i texten är riktigt bra för att lära sig grunderna. Jag använder vanlig najtråd och en tunnare ståltråd, som man kan köpa på t.ex. Clas Ohlson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s