Ljuslyktor till advent av glasburkar och julpapper


Adventstider. Tända ljus och julpyssel. Det här är ett enkelt och barnvänligt pyssel som skapar julstämning. Vi använde glasburkar, julklappspapper, spets och decoupagelim. Det sistnämnda är lim och lack i ett, men det går säkert att använda ett vanligt lim som blir genomskinligt när det torkar.

För decoupage används ofta servetter som man limmar som ett collage, men jag hade inga roliga julservetter kvar. Så jag plockade fram julklappspapper istället. Från det fick barnen klippa ut vad de ville och sedan limmade vi fast det på varsin glasburk. När alla bitar var på plats stök jag på ytterligare ett lager lim och sist en bit spets.

20131129-011604.jpg

Snabbt och enkelt. Vi hann med detta en vardagskväll efter middagen, innan läggdags. Och lillasyster (4 år) vill klippa mera papper och göra fler lyktor. Det här var verkligen något som passade även henne.

20131129-012353.jpg

Annons
Detta inlägg publicerades i Återbruk, Jul, småpyssel och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ljuslyktor till advent av glasburkar och julpapper

 1. Lotta Englund skriver:

  Hej!
  Jag har tittat på din ”Kreativa sida” för att framför allt se på allt du tovat. Du är en otrolig begåvning och så proffsig. Jag är nybliven ägare till ett 10-tal åsenfår och vi funderar som bäst på hur man kan ta tillvara ullen. Vi har gjort två veganfällar och låtit spinna ull till garn som blev mjukt och glansigt. Du har verkligen gett mig en hel del tips på annat man kan göra. Tack så mycket och jag kommer fortsätta följa din fina sida. mvh Lotta

  • zararooke skriver:

   Hej Lotta!
   Vad roligt att höra! Jag är också nybliven fårägare. Visst är det underbart med får! Och ännu roligare när man tar tillvara på ullen! Mina får är lantraskorsningar (bl.a. Gotland och rya) och om några veckor ska vi hämta en åsenbagge.
   Det kommer mer tovning på bloggen framöver. Som fårägare måste man ju nästan tova sig en tomte innan jul…?! 🙂
   Hälsningar Zara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s