Troll i skogen


Äldsta dottern (8 år) hade födelsekalas förra helgen. Då gjorde vi bl.a. en tipsrunda på temat djur längs ett skoterspår i skogen vid vårt hus. För att göra det lite roligare funderade jag på om vi inte kunde tillverka några troll att sätta upp i skogen också. Efter en del tankeverksamhet blev valet av material denna gång papier mache.

Det finns ett överflöd av recept på papier mache på nätet. Jag tog det jag hade hemma: några tidningar (ej glansiga, som jag strimlade och la i blöt i kokande vatten), trälim, vetemjöl och en nypa salt.

Som bas till huvudena använde jag plastlock till 1-liters yoghurtburkar med öron av kartong fastlimmade med limpistol. Sen var det bara att kladda på massan och forma näsor. Här deltog hela familjen, inklusive lillasyster (3,5 år) och sambon. För att snabba på torkningen fick de torka i ugnen på låg värme (50 grader och glipa på ugnsluckan).

Sen målade vi ögon på halverade frigolitkulor, gjorde örhängen av metalltråd och pärlor och letade rätt på lite egenhändigt färgad fårull till hår. Allt detta klistrades fast med limpistol.

Sen var det bara att sätta upp dem här och var på trädstammar i skogen och uppmana barnen att hålla utkik efter (och räkna) trollen medan de gick runt spåret.

Detta inlägg publicerades i Barnkalas, Papier mache, Ull och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Troll i skogen

  1. Zara skriver:

    De här trollen finns också med på 365 saker du kan slöjda,
    som tips #959 Gör troll av papier mache!

    http://www.365slojd.se/projects/959-gor-troll-av-papier-mache

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s