Gamla spetsar och färgbad


Jag köpte en påse fina gamla vita spetsar billigt på Tradera. De flesta var i gott skick, andra lite fläckiga. Och med tanke på priset kunde jag gott tänka mig att experimentera lite med dem. Det var höst och barnen och jag gick ut i trädgården och letade potentiella färgsättare. Mörkröd blast från rödbetorna, svarta vinbär, rabarber och lila brysselkål. Sen experimenterade vi med olika färgbad och tillsatte salt och vinäger och ättikssprit i olika doser för att se vad som hände. Och visst fick vi till en del fina nyanser. Kan inte de mest färgbeständiga i längden, men roligt var det!

Och av det hela blev det sen några hjärtan stoppade med lavendel. Tänkte att det kunde vara lämpligt att lägga upp idag på Alla hjärtans dag.

Detta inlägg publicerades i Spetsar, Textil och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s