Vad gör man med gamla handdukar?


Efter många års trogen tjänst och många tvättar blir handdukar tråkiga. Och sen har man de där som ser så fina och mjuka ut, men som verkar sakna vattenuppsugningsförmåga. De är ju inte så roliga att torka sig med heller. Men jag har ju svårt för att slänga saker. Något måste de ju gå att använda till…? Jag sökte på nätet (återbruk av handdukar), men hittade inte mycket. Provade att klippa remsor och virka en matta. Det gick. Men nu förstår jag varför ingen tipsade om det. Den såg inte lika fin ut efter en omgång i tvättmaskin, och jag vill ju kunna tvätta min matta…

Men skam den som ger sig! Istället beslöt jag mig för att sy en matta. Jag använde en stor röd badhandduk. Jag vek den på mitten och ritade ut formen av ett hjärta. Jag valde att sy INNAN jag klippte bort överskottet runt mönstret. Annars hade nog min symaskin brakat ihop av allt fluff som lossnar från klippt frotté. Sen vrängde jag den ut-och-in och sydde igen glipan för hand. Sydde även ett extra varv runt hela mattan, några cm in från kanten, för att stabilisera det hela. Ett snabbt, enkelt och billigt återbruksprojekt.

De som kanske mest uppskattar badrumsmattan är kattorna, varav en insisterade på att vara med på fotograferingen…

Detta inlägg publicerades i Återbruk, Textil och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s