Fågelholk av papier maché


Några plusgrader och snön smälter. Man får nästan vårkänslor (även om det är alldeles för tidigt för det här i Jämtland…). Men det är ju bra med lite framförhållning om man ska bygga fågelholkar.

En beskrivning på hur man gör en fågelholk av papier maché hittade jag på The Papier Mache ResourceJag gjorde papier maché av strimlade tidningar som legat i blöt i varmt vatten några timmar. Överskottsvattnet fick rinna av innan jag blandade i lite trälim, idealmjöl och en nypa salt. Som bas till bygget använde jag en tom 2-liters juiceförpackning. Eftersom jag öppnat den för att kunna skölja och torka den ordentligt, tejpade jag ihop den med frystejp. Med ytterligare en bit kartong och mer tejp satte jag också dit en skorsten. Sen var det bara att kladda på ett lager papier maché.

När första lagret torkat var det dags för nästa lager och lite detaljer. Eftersom vi har gott om hackspettar som hackar upp hålen i våra träholkar byggde jag in en förstärkning runt hålet. Det är botten på en snusdosa (hårdplast) som jag har skurit ut och skurit ett hål i. Väl täckt av papier maché syns den inte. Återstår att se om det hjälper mot hackspettar eller om jag måste förstärka ytterligare med en platta av metall. Hålet är ungefär 3 cm i diameter. Det ser litet ut, men det är den storlek som rekommenderas för småfåglar. Förutom det förlängde jag taket och la till några svampar som dekor längst ner.

Ja, så här långt har jag alltså kommit nu. Nu ska den torka… och det tar tid. Jag får återkomma med nya bilder när den är färdig, för den ska målas också. 🙂

Annons
Detta inlägg publicerades i Återbruk, Papier mache och märktes , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fågelholk av papier maché

  1. Pingback: Fågelholk av papier mache – del 2 | Min kreativa sida

  2. Pingback: Fler fågelholkar i papier maché | Min kreativa sida

  3. Pingback: Fler fågelholkar i papier maché | Min kreativa sida

  4. Pingback: Fågelholk av papier mache – del 2 | Min kreativa sida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s