Blommor av toarullar


På bloggen Growing up creative hittade jag ett roligt sätt att använda tomma toa- och hushållspappersrullar till dekoration. Väldigt enkelt, kan varieras i det oändliga, och fint blir det också.

Man klämmer helt enkelt ihop (plattar till) rullarna och klipper av jämnbreda ringar. Jag mätte ut avstånd på 1 cm på rullarna innan jag klippte. Sedan kan man leka med formerna innan man bestämer sig för hur de ska sättas ihop. Jag fastnade för blommor av 5, 6 eller 7 ringar. Min äldsta dotter (8 år) kom på att man kunde göra tulpaner av tre ringar, och min yngsta (3,5 år) ville göra fjärilar. Vi använde ett snabbtorkande lim och klädnypor för att fästa ringarna i varandra och sedan målade jag dem vita.

Jag råkade ha en spegel med obehandlad träram som behövde piffas upp (katterna som syns på bilden tyckte det var oerhört intressant när den kom fram). Jag målade ramen vit och limmade fast blommor och en fjäril med limpistol. Jag är riktigt nöjd med resultatet. Det ser inte alls ut som toarullar längre.

Döttrarna har inte målat sina blommor och fjärilar ännu, men kommer troligen välja något mer färgglatt. Jag får återkomma med ett inlägg om vad resultatet blir av det.

Detta inlägg publicerades i Återbruk och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s