Kransar till påsk


Idag sken solen så vackert – men rackarns vad kallt det blåste… Med andra ord en perfekt dag för att sitta inne i växthuset och göra kransar av kvistar av björk och sälg (insamlade under en uppfriskande promenad i snålblåsten). Förra årets krans, med dun och ägg från våra egna höns, har klarat sig rätt bra. Men det är ju alltid kul at göra något nytt!

I år tänkte jag dessutom att vi kunde prova något annat än en traditionellt rund krans. Varför inte formen av en påskhare?

Jag började med att göra en stomme av ståltråd och sedan virade jag runt kvistar en i taget. Det spretar lite här och var, men det är lite rustikt charmigt. Får se om jag klipper bort spröten eller om jag låter dem vara.

När jag ändå höll på, och hade kvar både kvistar och ståltråd, blev det även en vanlig rund krans och en liten minikrans. Den senare kan nog likna ett fågelbo om man lägger några små ägg i den. Jag får väl återkomma med nya bilder när de fått lite dekor också. Fast påskharen tror jag inte behöver mer än en stor rosett om halsen.

Annons
Detta inlägg publicerades i Påsk, Pinnar och stenar och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s