Hängsmycken av brickor till skruvar


Jag har köpt ett roligt lack som heter 3D Crystal Glaze. Den är trögflytande och ger en 3D-effekt på det som lackas. På nätet har jag sett flera exempel på brickor (som man använder med skruvar) som dekorerats och lackats för att bli hängsmycken i halsband. Måste ju provas!

Det går säkert att göra det här med vanligt lack också, eller genomskinligt nagellack, men vi använde som sagt 3D Crystal Glaze (1). I sambons verktygslådor hittade jag några brickor (2) och som dekor använde vi washitejp (3). Om man inte har det går det ju att limma fast papper eller tyg, men tejp kändes som ett enkelt alternativ för barnen. Sen var det bara att tejpa brickorna (4), klippa runt kanterna och i hålen (5), och slutligen lacka (6). Lacket har en mjölkvit färg men klarnar när den torkar (7).

image

Döttrarna och jag blev riktigt nöjda med resultatet. Vi ska nog rota fram några fler brickor ur verktygslådorna och hålla ögonen öppna efter fler föremål som kan dekoreras på samma sätt.

image

Annons
Detta inlägg publicerades i Återbruk och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hängsmycken av brickor till skruvar

  1. Pingback: Hängsmycken av brickor målade med nagellack | Min kreativa sida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s