Märkestavlor för simmärken


Båda barnen gick i simskola i början av sommaren (varje dag i två veckor) och är givetvis stolta över sina nya simmärken. Dessa måste ju visas upp på något sätt. Man kan ju köpa traditionella märkestavlor – eller så kan man tillverka något för ändamålet tillsammans med sina barn. Jag beslöt mig för det senare.

På loppis hittade jag några korkunderlägg för 5kr styck. Först tänkte jag skära till en enklare form och klä med tyg. Men sedan blev jag sugen på att prova några roligare former och beslöt mig för att det måste vara enklare att måla än att klä med tyg. Efter lite skissande på papper föll valet på en fisk till lillasyster och en val till storasyster. Formerna skar jag ut med en hobbykniv.

20130715-103152.jpg

Sedan fick barnen måla. Inte helt oväntat valde storasyster blått och lillasyster rosa och lila. När färgen torkat ritade de dit ögon och mun med en svart permanentpenna.

20130715-103621.jpg

Ja, så här blev slutresultatet som nu sitter på väggen i deras rum. Väldigt enkelt och mycket mer personligt än vanliga märkestavlor.

20130715-104153.jpg

Detta inlägg publicerades i Återbruk, småpyssel och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s