Sommar & Återbruk – ett hus för småknytt


I sista stund blev jag varse en pysselutmaning på bloggen Kolossalt Pyssligt på temat Sommar & Återbruk. Hmm… vad vore en sommar utan glass? Valet av material blev sålunda glasspinnar. Jag hade sparat ett gäng sedan tidigare och barnen hjälpte glatt till med att äta glass så att vi fick ihop några till. Av dessa bestämde vi oss för att göra en dörr och några fönster att sätta på en av stubbarna i trädgården. Ett litet hus till småknytt, kanske trädgårdstomtar…?

Förutom glasspinnar använde jag tandpetare, lim, hobbyfärg och en liten bit ståltråd. Dörren var enkel att limma ihop, fönstren något mer pilliga. Men med nog mycket lim och några klädnypor går det mesta. Om man klämmer glasspinnen i en tång går det att få en relativt rak brytyta. Tandpetarna klämde jag också ihop lite på mitten (där de skulle korsa varandra) med en tång.

20130731-170939.jpg

Dörrar och fönster målades med hobbyfärg och som handtag på dörren böjde jag till en liten bit ståltråd.

20130731-171436.jpg

Sedan var det bara att limma fast alla delar på en lämplig stubbe. Vips så hade vi ett litet hus för småknytt, en liten rolig detalj i trädgården. 🙂

20130731-171701.jpg

Till saken hör att vi har 5 väldigt sociala och nyfikna kalkoner på gården. Givetvis kom de springande och ville se vad jag gjorde för spännande saker vid stubben. En kalkon stal ett fönster innan jag hann sätta upp det. En annan försökte smita med limtuben. Så vi får se hur länge stubbens dekor får sitta kvar… Men om det inte hinner glädja så många andra besökare, så glädjer det väl åtminstone kalkonerna!

20130731-172605.jpg

Annons
Detta inlägg publicerades i Återbruk, Pinnar och stenar, Trädgård och märktes , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sommar & Återbruk – ett hus för småknytt

 1. Så roligt att du hann vara med på utmaningen. Och vad gulligt ni gjort, jättesött!
  Imorgon blir det vernissage på min blogg, välkommen att kika in då.
  //Petra

 2. Pingback: Pysselutmaning – Vernissage | Kolossalt Pyssligt

 3. lopplisa skriver:

  Vilken rolig grej!! Kanske kommer något sådant snart att finnas på en stubbe nära mej 🙂

 4. Åsa.Li skriver:

  Underbar ide! Jätte fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s