Väska av jeans med ugglor


Min yngsta dotter (4 år) bär ständigt runt på sina gosedjur. Inte bara en, utan oftast flera samtidigt. Ibland räcker armarna inte till – särskilt inte när de ska bäras tillbaka till hennes rum. Hon behövde med andra ord något att bära dem i, en tygpåse eller enkel väska av något slag. Jag bestämde mig för att det fick bli en enkel men stadig jeansväska.

Som dekor valde vi gemensamt ugglor och dottern fick själv välja tyg till dessa bland min blommiga stuvbitar. Jag använde vliesofix (som tunn vlieseline men med lim på båda sidor) för att stryka fast alla delar på ugglorna innan jag sydde fast dem på väskans framstycke. Själva väskan är ihopsydd som en låda med fem sidor. Sen tog vi fram min farmors gamla knapplåda. Som liten kunde jag sitta i timmar och sortera dessa knappar – mina döttrar likaså. Men till slut hittade vi lämpliga pupiller till ugglorna som jag sydde fast mitt i ögonvitan. Ugglorna fick också varsin virkad blomma.

20131008-225702.jpg

Handtag till väskan sydde jag av remsor av rosa linnetyg. Sen var det bara att packa ner gosedjuren i väskan. Den används flitigt, men det återstår att se om det hjälper fler gosedjur att hitta tillbaka till hennes rum, eller om det bara ökar deras spridningsförmåga…

20131008-232500.jpg

Annons
Detta inlägg publicerades i Återbruk, Textil, Tyg och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Väska av jeans med ugglor

 1. MW skriver:

  Men du, vad fiiin! Jag tycker att den passar till mammor också! Kanske ska börja scanna sambons jeansförråd och se om det finns något par som han inte skulle sakna… Kram

  • zararooke skriver:

   Ja, det tycker jag att du ska göra! Väskan är väldigt enkel att sy – det svåraste är att bestämma hur den ska dekoreras. Men ugglor är ju aldrig fel. 🙂

 2. Carina skriver:

  Åååh vad fina!!! – hur hinner du med???

 3. IréneJB skriver:

  Hittade hit idag och jag måste säga att jag hittade mycket fint och inspirerande. Uggleväskan är tokfin!!! Ska nog se till att jag hittar hit i fortsättningen också.

 4. Anna-Karin skriver:

  Såå fin väska, ugglorna passade verkligen in där! Vilka bra idéer du har!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s