Skålar tovade på ballonger


Idag hade äldsta dottern en kompis på besök och jag föreslog att vi skulle prova att tova skålar på ballonger. Ballongerna täcktes med ett lager färgad ull och ett lager grå ull och klämdes ner i strumpbyxor. Sedan fick barnen gnugga, rulla och kasta runt sina bollar i badkaret med varmt vatten och diskmedel. Ett lämpligt uppdrag för två 8-åringar och en 4-åring. Skratt och skum överallt! Badrummet var ett bra val av plats för detta, även om badkarskanten kanske var i högsta laget för lillasyster. När ullen tovat ihop sig drog vi loss strupbyxorna och tog ut ballongerna. Vi gnuggade invändigt med en tvättmedelskula och knådade vidare tills vi tyckte att de dragit ihop sig tillräckligt.

20131027-213425.jpg

Barnens skålar blev riktigt fina. En ojämn kant ger skålen karaktär. Man kan också rulla ner kanten vilken ger skålen mer stadga. I större format hade det kunnat bli mössor. Kanske provar vi det nästa gång.

20131027-214152.jpg

Annons
Detta inlägg publicerades i Tova, Ull och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s