Enkelt Halloweenpyssel


Idag hade barnen två kompisar på besök och vi gjorde lite halloweenpyssel. Med fyra barn mellan 4 och 8 år får det inte vara alltför avancerat eller tidskrävande – då orkar inte mammorna. Så här kommer tips på fyra enkla Halloweenpyssel.

Vi klädde glasburkar med vita tygremsor och klistrade på ögon. Det går säkert bra med remsor av papper också. Med ett värmeljus i blir de stämningsfulla mumier.

20131030-221559.jpg

Vi ritade spiraler med ett spökhuvud på vitt papper, klippte ut och ritade ögon och mun. Inget spöke blir det andra likt när barnen får göra det själva.

20131030-222144.jpg

Vi skar ut ögon i pappersrullar. Dessa ska läggas ut i trädgården när det blir mörkt med en självlysande pinne i ( s.k. glow sticks, som lyser när man bryter i dem). Då ser man inte rullen, utan bara de lysande ögonen.

20131030-222933.jpg

Slutligen gjorde vi små svävande spöken av bitar av ett gammalt vitt lakan. Vi blåste upp vattenballonger och tejpade fast på en plastburk. Sedan doppade vi mitten av en bit lakan i en blandning av trälim och vatten och la det på ballongen. När limmet torkat smällde vi ballongerna och tyget behåller då formen. Vi ritade dit ögon och mun och sedan fäste vi en liten mini-LED lampa i en sytråd som gick genom huvudet på spöket. Sen är det bara att hänga upp spöket, släcka taklamporna och fascineras av de självlysande, svävande spökena. Mycket effektfullt!

20131030-224419.jpg

Imorgon ska det karvas pumpor. Sedan är vi redo för Halloween! 🙂

Annons
Detta inlägg publicerades i småpyssel och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s