Julpyssel med barnen


20131215-111549.jpgStorasyster har massproducerat stjärnor av papper sedan hon kom hem från skolan i fredags. De hade gjort julpyssel och hon var ivrig att få visa oss vad hon lärt sig. Det återstår att se var vi ska få plats att hänga alla dessa stjärnor. De största är närmare 60cm i diameter. Men de är jättefina och inte så svåra att göra som det kanske ser ut. En beskrivning av hur man gör dem finns t.ex. HÄR.

Givetvis blev vi sugna på att göra mer julpyssel. Vi började med att göra ”polkagrisstavar” av piprensare och pärlplattepärlor. Sedan plockade jag fram lite andra pärlor, ståltråd och annat material som resulterade i små änglar och hjärtan. Dessa hängde vi i små kakformar som jag köpt på loppis för länge sedan. En hel påse för en tia. Bra att ha tänkte jag, och det var det ju nu.
20131215-015233.jpgimage

20131215-020033.jpgNär jag nu ändå hade ståltråd framme så böjde jag till några hjärtan som barnen fick klä. Först med stoppning (från en gammal kudde som klumpat sig i tvätten), och sedan med remsor av ett vitt lakan, lite garn och spets. Barnen är duktiga på det här. Det blir lite lagom slarvigt och charmigt lindat. Även 4-åringen klarade av att linda dem själv.

20131215-021831.jpgVid det här laget har vi samlat på oss rätt mycket julgranspynt, så vi bestämde att polkagrisstavarna och flickornas lindade hjärtan skulle sitta på en krans. Till det använde jag återigen ståltråd, som vi lindade med stoppning och sedan breda remsor av en gammal T-shirt. På det lindade jag några bitar av en gammal grå stickad tröja som jag hittade i mina gömmor av oavslutade projekt. Just den här är från en period när jag tovade gamla ulltröjor i tvättmaskin och hade tänkt sy en pläd av dem. Men just den här tröjan ville inte tova sig. Så nu fick den bli en del av en krans istället. Förutom tröjan använde jag också remsor av en gammal grå T-shirt för att täcka kransen.

I lådan med julprydnander hittade jag två garntomtar (som barnen och jag gjorde förra året), som också fick sitta på kransen. Tänk vad mycket fint man kan göra med gamla tröjor, T-shirts, och lakan, en söndertvättad kudde och lite garnrester. 🙂 20131215-111822.jpg

Annons
Detta inlägg publicerades i Återbruk, Jul, småpyssel, Textil och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s