Tovade Angry Birds


imageMina döttrar, särskilt minstingen, är tokiga i Angry Birds och undrade om vi inte kunde ha några arga fåglar i julgranen. Jag är lite traditionell vad gäller julgranar. Det ska helst bara vara vitt, rött, guld och silver i min gran. Men visst, några Angry Birds är ju röda. Med barn i familjen får man också lära sig att vidga vyerna något vad gäller vad som kan klassas som julpynt…

imageSjälvklart blev det ett par tovade, röda Angry Birds. Jag använde styrolitkulor som bas. På dem tovade jag fast röd ull, först med tovningsnål och sedan våttovning i hett vatten och såpa. Sedan nåltovade jag fast vit och svart ull till ögon och ögonbryn. Till näbben använde jag modellera (Fimo) som härdades i ugn. Jag formade näbbarna på halverade tandpetare. Då är det bara att sticka in tandpetaren i kulan så sitter näbben fast. Eftersom de ska hänga drog jag också ett snöre rakt igenom med en stoppnål.

20131222-224630.jpg

När granen fått belysning, glitter och stjärna kände jag mig rätt nöjd. Den hade gärna fått ha bara det. Men nu har vi ju två barn också som jag släppte lös på granen. Nu hänger allt och lite till där i år igen, plus två arga fåglar som stirrar på mig. Men de är åtminstone röda… GOD JUL!
image

Detta inlägg publicerades i Jul, Tova, Ull och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s