Rensa bland gamla T-shirts och väv en matta på en rockring


imageSnart är det nya året här. Ut med det gamla och in med det nya. Eller kanske använd det gamla och gör något nytt…? Dags för en garderobsrensning? Väv en matta av gamla T-shirts på en rockring! Eller kanske ännu hellre – låt barnen väva en matta! En bra beskrivning av hur man gör finns här: http://spoonful.com/crafts/hula-hoop-rug.

Jag började utrensningen bland min och sambons gamla T-shirts, men barnens garderober innehåller betydligt gladare färger. Som tur var fanns där ett helt gäng urvuxna tröjor som sett sina bästa dagar. I förrådet hittade jag också en gammal rockring, som även den sett sina bästa dagar. Inte helt rund längre, men det fungerade ändå. I beskrivningen ges måtten i inches. En inch motsvarar en tum. Om man inte råkar ha en manstumme till hands (med rätt bredd över första leden), så kan det vara bra att veta att det motsvarar 2,54 cm. Eller så nöjer man sig med att klippa remsor som är ca. 2,5 cm breda. I övrigt är det bara att följa beskrivningen i länken ovan. Barnen och jag turades om att väva (jag vill ju också vara med och pyssla…) och detta var något som passade både 8-åringen och 4-åringen. Riktigt roligt och tar inte så lång tid.

20131231-013513.jpg

Och vips så har man rensat lite bland det gamla och fått en ny fin matta.
image

Annons
Detta inlägg publicerades i Återbruk, Textil och märktes , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Rensa bland gamla T-shirts och väv en matta på en rockring

  1. Sanna skriver:

    Wow den blev superfin! Detta kanske man skulle ge sig i kast med.. 😉

  2. MW skriver:

    Oj! Nu såg jag denna! Verkar snabbare än att virka som jag var inne på. Hmm… Kanske…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s