Bläckfiskar av strumpor


imageFörsta dagen på det nya året och två barn som behövde sysselsättas. Vi fortsatte på temat ”ut med det gamla och gör något nytt”. Denna gång sorterade vi ut några av barnens strumpor som blivit för små.

Förutom strumpor plockade jag fram lite stoppning (en gammal kudde som blivit klumpig i tvätten), knappar, några magneter, snöre, sax och nål. Av det fick flickorna göra bläckfiskar.

Väldigt enkelt. Lite stoppning och en magnet i strumpan samt knappar till ögon. Sedan klippte vi upp resten av strumpan i remsor och knöt ett snöre just under ”huvudet”. Finessen med att stoppa i en magnet är att man kan ”fiska” bläckfiskarna med en annan magnet. Vi knöt fast ett snöre på en pinne och knöt fast en knapp i andra änden av snöret. På knappen limmade jag fast en magnet. Klart för bläckfiskfiske! 20140101-205453.jpg

image
Ett lättsamt och barnvänligt pyssel en dag när man inte orkar dra igång några större projekt. Jag hjälpte dem att sy fast knapparna, men annars klarade barnen resten själva.

Dessa små bläckfiskar skulle säkert också uppskattas som leksaker av både hundar och katter. Fast då bör man nog låta bli att stoppa magneter i dem.

Annons
Detta inlägg publicerades i Återbruk, Textil och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bläckfiskar av strumpor

  1. Åsa.Li skriver:

    Vilken underbart rolig ide! Den skall testas:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s