En till tovad sidensjal


Det blev en remsa över av sidentyget som jag klippte till den förra sjalen. Så då var det ju bara att fortsätta och göra en till sjal. På den här blev det en blomma i rosa-lila nyanser och några snirklar av ull, garn och silkestråd längs mitten. Kanterna täcktes av två tunna lager vit ull. Jag tovade också en blomma separat som jag sedan nåltovade fast i mitten av blomman på sjalen. Blomman får lite mer liv när den är tredimensionell.
20140126-212518.jpg 20140126-212539.jpg

Ja, nedan ser ni slutresultatet. Jag måste nog börja använda sjalar snart. Jag har en tendens att klä mer mer ”praktiskt” än ”kvinnligt”, och en sjal slängd runt halsen är inte min definition av praktiskt… Eller så skulle jag kunna klippa av den på mitten, tova ett till stycke och sy en väst av den…? Fast den är väl inte så praktisk som väst heller – den har ju inga fickor! 😉 Nåväl, nå’n dag blir jag kanske sugen på att drapera en sjal över axlarna ”bara för att”, och tills dess kan jag ju fortsätta att tillverka sjalar bara för att själva skapandet är kul!
20140126-212804.jpg

Detta inlägg publicerades i Textil, Tova och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s