En påskhare av garnbollar


I fredags hade personalen på yngsta dotterns förskola reflektionsdag och i strålande vårsol kändes det oerhört lyxigt att få stanna hemma med minstingen. Eller som hon uttryckte det – ”Mamma, vilken tur att du har mig så att du fick göra något roligt idag istället för att jobba”.

Vi matade djuren, plockade ägg, kliade fåren och knipsade påskris. Sen blev vi lite pysselsugna och vi satte oss mot husväggen och gjorde några garnbollar. Jag hittade några stora brickor (till bultar) och de fungerade utmärkt att linda garn på. image

Sedan fortsatte vi med att göra två större bollar på mallar utklippa i kartong. 20140403-214817.jpg

Och vad gör man sedan med några garnbollar i olika storlekar? Ja, så här inför påsk kan man ju lämpligen omvandla dem till en påskhare. Jag knöt ihop tre bollar till kropp, huvud och svans, sydde fast två öron (utklippta från ett stycke tovad ull) och pärlor som ögon och nos. 20140403-215600.jpg

Resultatet av en riktig bra och solig vårdag, i sällskap av en 4-åring – en enkel men söt påskhare. 20140403-215941.jpg


IN ENGLISH

Easter bunny made of pom poms

A sunny and warm spring day, spent at home with my youngest daughter. We made pom poms from yarn and turned them into a little Easter bunny. I think the photos speak for themselves. A good day. 🙂

Annons
Detta inlägg publicerades i Påsk, småpyssel och märktes , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till En påskhare av garnbollar

  1. Maria skriver:

    Nämen vad söt! Jättebra ide!

  2. Piia Karlsson skriver:

    Så fin! Får jag låna bilden på haren i detta inlägg och i inägget som du skrev i din gamla blogg, förra året – haren av kvistar? Självklart länkar jag till dig. Säg till om det inte är ok! Jag ska skriva ett inlägg om inspiration till påskpyssel i Handuniks blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s