Påskkaniner i filt


Påsken närmar sig och vi fortsätter på temat påskkaniner. Denna gång i filt med garnbollar som svansar. Eftersom garnbollarna skulle vara rätt små gjorde vi dem på gafflar. Man virar garnet runt gaffeln, knyter om på mitten och klipper upp öglorna. Sedan får man frisera bollen tills den blir rund.

20140412-000930.jpg

Jag ritade en siluett av en kanin som barnen fick klippa ut i filt. En sida med öron och en sida utan. Jag sydde fast små svarta pärlor som ögon och ett rosa kryss som nos.

20140412-001148.jpg

Sedan fick barnen sy ihop delarna (fram- och baksida) och peta i lite stoppning. Min äldsta (9 år) klarade det själv, medan 4-åringen behövde lite hjälp (jag höll och hon petade igenom nålen). slutligen sydde vi fast svansarna och limmade fast ett hjärta utklippt i filt.

20140412-001450.jpg

Det har fått namn också: Kaninis och Skuttis.20140412-233832.jpg


IN ENGLISH

Easter bunnies made of felt

Soon Easter and we have continued making Easter bunnies. This time from felt with pom pom tails. As we wanted small tails we made the pom poms on forks. Wind the yarn on a fork, tie in the middle and cut through the loops. After that you need to trim it into a ball shape.

Bunny shapes were cut out in felt. One side with, and one side without, ears. I sewed on small black beads for eyes and a pink cross as a nose. After that the kids sewed the two sides together, pressed in a bit of stuffing, sewed on the tail and glued on a heart cut out in felt.

Annons
Detta inlägg publicerades i Påsk och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s