Äggvärmare till påsk


Vårt påsklov har inte börjat än, vilket är lite frustrerande när man gärna vill hinna pyssla lite innan påsk. Det är ju trots allt inte riktigt lika kul att göra påskkaniner och kycklingar veckan efter påskhelgen… Men ikväll fick barnen åtminstone göra varsin äggvärmare av filt.

Minstingen (4 år) och jag gjorde en rosa påskhare efter en beskrivning jag hittat på bloggen Jo So and Sew. Man börjar med en fyrkant, syr en trekant och drar i tråden. Då får man två öron och ett huvud som man kan peta in lite stoppning i. Sedan syr man ihop kroppen. Vi valde att inte sy ihop den i botten så att den kan användas som äggvärmare. Vi limmade på ögon och kanske borde den också få en svans. Men så långt hann vi inte ikväll.

20140417-004609.jpg

Storasyster (9 år) hade själv hittat en beskrivning på en kyckling i filt på bloggen Skapligt Enkelt som hon ville göra. Och den gjorde hon helt själv.

20140417-005136.jpg

Två färgglada äggvärmare blev det – och under påskhelgen hoppas jag att vi hinner pyssla ännu mer.

20140417-005406.jpg

Detta inlägg publicerades i Påsk och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s