Hängsmycken av brickor målade med nagellack


Våren är en hektisk tid. Helgerna har ägnats åt årets odlingar i växthus och trädgårdsland och stängslande av nya fårhagar. Då får man klämma in något mindre pyssel däremellan. Förra helgen hade döttrarna en kompis här som sov över. På kvällen satt då tre små flickor (5-9 år) i pyjamas och flätade varandras hår och ville måla naglarna. Så det fick de göra – och när vi ändå hade nagellack framme föreslog jag att vi kunde göra smycken också. Vi har gjort hängsmycken av brickor till skruvar tidigare, men denna gång provade vi med nagellack. Vi målade varsin bricka med 3 lager nagellack. Sedan dekorerade vi med små klistermärken som är tänkta till naglar och målade slutligen på ett lager genomskinligt nagellack. Det fick torka över natten och dagen efter hade vi varsitt hängsmycke i ett band om halsen. Ett perfekt pyssel för ett pyjamasparty.

20140525-223437.jpg


IN ENGLISH

Pendants from washers painted with nail polish

My daugters had a friend sleep over last weekend and, as a part of the pyjamas party, we made pendants from washers. We painted three coats of nail polish, added nail stickers, and finished with a coat of transparent nail polish. A really good and simple activity for three girls (aged 5-9) and a mum.

Annons
Detta inlägg publicerades i Återbruk, småpyssel och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s