Halsband av hundhår


Min kollega med den lurviga hunden fick ett nytt jobb och har flyttat. Men innan hon åkte hann jag göra en sak till åt henne av pälsen hon klippt från hunden. Ett halsband, eller snarare tovade kulor till ett halsband.

Jag sorterade ut tussar av ull i olika färger och började forma bollar i olika storlekar med en tovningsnål. Sedan våttovade jag kulorna med varmt vatten och tvål.

20140705-233114.jpg

När kulorna torkat var det bara att trä upp dem på ett band med en grov nål. Mellan kulorna la jag till några silverfärgade pärlor. Väldigt enkelt, men effektfullt och lite kul. Dessa hundhårskulor är ju något stickiga, men hundens ägare verkade riktigt glad över sitt nya smycke. Och det är ju huvudsaken.

20140705-233916.jpg


IN ENGLISH

A necklace with felted beeds of dog fur

As a present for a friend and dog owner I felted beeds from the fur she had trimmed from her dog. I started forming balls by needle-felting, and then wet-felted them with hot water and soap. When dry, I used a big needle to pull a piece of string through and added silver-coloured beeds inbetween. Simple, but a fun and original necklace for a dog owner. The beads of dog fur are a little bit itchy, but accordning to my friend that is a minor detail that any dog owner will put up with. She seemed happy with it anyhow.

Detta inlägg publicerades i Tova och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Halsband av hundhår

 1. Cicci skriver:

  Hej!
  Tar du beställningar?

  • zararooke skriver:

   Hej!
   Nja. Det har hänt, men beror på tid och lust. Som heltidsarbetande småbarnsförälder med många djur är det inte alltid lätt att hitta tid. Och skapandet får inte kännas som ett ”måste” för då kan man tappa lusten. Så även om det alltid är roligt att få förfrågningar är det inte fullt så lätt att svara på frågan. 😉 Var det just halsband av hundhår du funderade på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s