Armstickning


I flödet på Facebook dök det upp en länk till en oerhört pedagogisk instruktionsfilm för hur man stickar med armarna. De gjorde en så kallad evighetshalsduk, alltså en sån man syr ihop i ändarna till en ring och virar två varv om halsen. Min äldsta dotter (9 år) har fingervirkat som besatt hela hösten, så jag tänkte att det kunde vara en lämplig utmaning för henne. Vi använde lovikkagarn och körde med enkelt garn istället för det dubbla som används i filmen. Vi drog också ner på antalet maskor från 12 till 8 så att den skulle bli lite smalare.

Jag hjälpte 9-åringen att lägga upp de första maskorna, men sedan klarade hon resten själv. Då kom lillasyster (5 år) och ville prova. Vi hjälptes åt att lägga upp maskorna och att sticka en rad, men sedan klarade hon också av det själv (med ett självförtroende som bara femåringar har). Eller ja, i princip. Hon tappade några ”ugglor” (öglor) mitt i, men vi hittade åt dem igen.
imageimage

Det finns en risk att hela familjen får armstickade halsdukar i julklapp i år, men det här kan jag varmt rekommendera till alla föräldrar med pyssliga barn. Riktigt fina blev de också.
image

Och här kommer givetvis länken till instruktionsfilmen: http://noted.se/det-ar-bara-lite-garn-men-vad-hon-gor-med-det-ar-helt-genialiskt/


IN ENGLISH

Arm knitting

I came across a really good instruction video (via Facebook) on how to make an infinity scarf by arm knitting, and thought it might be a good introduction to knitting for my 9-year-old. She didn’t need much help getting started and could follow the instructions on her own. Then came my 5-year-old and wanted to try. She needed a little more help in the beginning, but quickly got the hang of it (with a confidence only found in 5-year-olds). She did loose a couple of stitches midway, but we found them again. This may result in infinity scarves for the whole family for Christmas, but they turned out really nicely. So I do recommend this to all parents with crafty kids. 🙂

Here is a link to the video: http://noted.se/det-ar-bara-lite-garn-men-vad-hon-gor-med-det-ar-helt-genialiskt/

Detta inlägg publicerades i Ull och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Armstickning

  1. Marilyn aka Pandagirl skriver:

    Beautiful scarves girls!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s