Gröna handledsvärmare


I mitt förra inlägg skrev jag om mitt experimenterande med att få fram olika nyanser av grön ull. Och vad gjorde jag sedan med ullen? Jo, det blev ett par väldigt gröna handledsvärmare i olika gröna nyanser.

För att ge handledsvärmarna lite extra stadga tovade jag ullen på ett glesvävt bomullstyg och tovade även fast en virkad duk klippt i två delar. På det nedersta fotot i mitten ser man hur ullen har trängt igenom och tovats fast i tyget. Jag tovade också ett stycke som gick från mörkt till ljust grönt för att klippa ut dekor från.

20150112-163748.jpg

Utöver det plockade jag fram broderitrådar och små glaspärlor och hade lite beslutsvånda innan jag bestämde mig för att kombinera olika gröna och lila till rosa nyanser.

20150112-163929.jpg

Jag klippte ut bladformer i olika nyanser och sydde längs kanten samt bladnerver i olika färger. Stygnen för mittnerven är det som fäster bladen till handledsvärmarna.

20150112-164557.jpg

Sedan hjälpte barnen till att trä två långa strängar av pärlor som jag sydde fast mellan bladen.

20150112-164614.jpg

För att kunna justera storleken på handledsvärmarna valde jag att använda remmar som kan dras åt och knytas på handledens undersida. Det var riktigt roligt att göra något mer färggrannt än jag brukar och jag är riktigt nöjd med variationen och kontrasterna i grönt. Det ger så mycket mer liv i skapelsen jämfört med att bara använda en färg och nyans.

20150112-170023.jpg

Nu är det bara att hoppas att den tilltänkta bäraren av dessa också tycker att de är lite roliga. Till största del har jag använt lammull från mina egna får, så de är åtminstone mjuka och varma. Och jag tror att hon gillar grönt.

20150112-170227.jpg


IN ENGLISH

Green Wrist Warmers

This is what I made with the wool in different shades of green that I wrote about in my previous post. The wool is felted on a loosely woven cotton fabric (to give additional strength) and I also felted on a doily cut in half. I cut out leaves from another felted piece, and decorated and attached these to the handwarmers with embroidery thread. My daugthers threaded beads that I sewed on between the leaves. To make the wrist warmers adjustable in size, I chose to use a strap that can be tightened and tied on the inside of the wrist.

I am really pleased with the variation and contrasts in green. It gives the piece so much more life compared to using only one colour and shade. Now I can only hope that the intended wearer of these will think they are fun. Most of the wool is lambswool from my own sheep, so they are at least soft and warm. And I think she likes green.

Annons
Detta inlägg publicerades i Spetsar, Tova, Ull och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Gröna handledsvärmare

 1. Erik Åkerlund skriver:

  Va spännande och vilken kreativitet.

 2. Marilyn aka Pandagirl skriver:

  Beautiful Zara! I’m sure she’ll love them.

 3. Eva Cederblad skriver:

  Tack för att du delar med dig av din inspiration och kunskap! Mvh Eva

 4. Lindy Mitchell skriver:

  I love them, my favourite shades of green! I will be wearing them at all my storytelling shows.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s