Drömfångare av virkade dukar


En del projekt blir liggande länge halvfärdiga. Man hann inte klart just då, blev osäker på hur man skulle gå vidare eller saknade något i väg av material eller verktyg. Jag har rätt många sådana och flera blir säkert aldrig färdiga. Men ibland är det bra att kunna plocka fram något påbörjat, man har ju redan kommit halvvägs då. Så var fallet med dessa drömfångare.

Någon gång i slutet på förra sommaren hade minstingen mardrömmar och storasyster påminde mig om att jag pratat om att vi någon gång skulle göra drömfångare. Min enkla plan var att använda virkade dukar, trä upp dem på en ring av ståltråd och hänga på trådar med pärlor och fjädrar. Men det tog så lång tid för oss att välja varsin duk att just den dagen hann vi inte längre än till att trä upp dem på ståltråd. Sedan blev de liggande.

20150127-141614.jpg

Men så häromdagen när jag röjde bland mina högar och lådor med diverse material hittade jag åt dem igen. Och under helgen dök det upp ett bra tillfälle att göra klart dem. Barnens kompis hade just åkt hem och de hade ”ingenting att göra”. Då är det perfekt att kunna rycka fram något påbörjat. Nu var det fjädrar och pärlor som skulle väljas. Även det kan ta tid. Vi har höns, pärlhöns och kalkoner, så vi hade en hel låda med fjädrar (som barnen samlat när de hittar fina sådana på marken) att välja ifrån.

20150127-142526.jpg

Så blev drömfångarna äntligen färdiga. Egentligen tog de inte så lång tid att göra, problemet var nog bara att vi hade för många dukar, fjädrar och pärlor att välja från. Och ibland behöver kanske projekt mogna till sig innan man slutför dem.

20150127-143124.jpg

Nedan är en annan variant på drömfångare som vi gjorde till min mor. Hon skulle med all säkerhet börja nysa om vi gav henne en med fjädrar i, så istället började vi till varsin ängel av aluminiumtråd och hängde i den. Det blev lite av en allt-i-ett med skyddsänglar i en drömfångare.

20150127-143644.jpg


IN ENGLISH

Dream catchers with doilies

A couple of dream catchers that I made with the kids with doilies, wire, beads and feathers. As we have hens, Guinea fowls and turkeys, we had lots of feathers to choose from. The kids collect the feathers from the ground whenever they find nice ones – so no animals were hurt to make this craft. 😉

Annons
Detta inlägg publicerades i Luffarslöjd, småpyssel, Spetsar och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Drömfångare av virkade dukar

 1. Marilyn aka Pandagirl skriver:

  Beautiful dream catchers Zara. It’s wonderful that you spend so much time with your girls doing crafts. I laughed out loud when I read your comment about not hurting animals. 🙂

  • zararooke skriver:

   And I feel lucky to have two girls that enjoy doing crafts. 😉
   I thought I had better point out that the feathers were not pulled from the birds… Not long ago the media was full of horrific photos of feathers being pulled from live animals. Yet another reason to have your own hens. They not only lay eggs, they provide molted feathers for crafts every autumn too. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s