Sy barnkjolar av gamla kläder


Jag gillar att sy, men håller mig till enkla projekt. Jag har t.ex. aldrig ägnat mig åt att sy kläder efter mönster. Jag tror jag är hämmad av att det måste bli en hyfsat bra passform på plaggen. Och det kan jag inte garantera… Men det finns ju vissa genvägar man kan ta. En av dessa är att utgå från ett gammalt plagg och modifiera det. Då har man redan t.ex. snygga fållar och livet blir så mycket enklare.

Jag hade en lång och vid kjol i garderoben som inte passade mig längre. Den var väldigt enkel att dela i två. Den översta delen blev en kjol till lillasyster. Här behövdes bara ny (och kortare) resår i midjan och en spets som avslutning längst ner.  Den längre, nedre delen blev en kjol till storasyster. Här behövdes bara en fåll och resår längst upp.

Tunikor är också tacksamma att klippa av (under ärmarna) och sy kjolar av till barnen. Som översta del till dessa använde jag översta delen av ett par byxor och ett par tights som ändå var utslitna på knäna.

Det är också enkelt att sy snäva kjolar av linnen och t-shirts. Jag använde en köpt kjol som mall, men eftersom jag tyckte den var i kortaste laget gjorde jag min något längre… Ritade av, klippte ut och sydde ihop. Fållen längst ner på linnet behölls som fåll på kjolen. Eftersom trikå är så pass stretchigt behövdes heller ingen resår i midjan . Så enkelt att t.o.m. jag klarar av det! 😉

Annons
Detta inlägg publicerades i Återbruk, Textil och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s