En grön groda


Med vårsolen väcks nya planer för trädgården till liv. Plötsligt kände jag att jag behövde en grön groda i någon av rabatterna i sommar. Jag började med ståltråd. Två längre och två kortare ben som jag surrade fast i en kropp. Jag provade lite olika benställningar. Tanken är att det ska se ut som att grodan hoppar fram ur rabatten, så därför fick den ganska raka bakben. Eventuellt sätter jag fast den på en pinne sedan så att den kommer upp lite högre bland grönskan. Jag fyllde kroppen med lite ihopknycklat papper innan jag virade frystejp runt hela konstruktionen.

Sen var det dags för några lager papier mache. Först i formen av pappersremsor, och sedan uppbyggnad med massa. När allt torkat ordentligt målade jag den grön, lite ljusare på magen och lite mörkare på ryggen.

Ögonen gjorde jag av en träkula som jag sågade itu och målade pupiller på. Sen fick grodan några mörkare fläckar på ryggen och en stor röd mun. För det har väl grodor, åtminstone de man ska pussa…?!

Annons
Detta inlägg publicerades i Papier mache och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En grön groda

  1. lopplisa skriver:

    Hej! Har precis hittat hit!! Många roliga pyssel du har! Särskilt föll jag för denna magnifikt bedårande groda!! 🙂

  2. Ursula skriver:

    Vilken underbar groda!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s