Ögonstenar i trädgården


I vår trädgård finns det stenar med ögon lite här och där. Så enkelt, men stenarna får plötsligt en karaktär och förvandlas till varelser av bara ett par ögon. Sten har vi gott om och det kommer fram fler så fort vi sätter spaden i marken. Så varför inte göra något av dem?

Enklast är att bara klistra på färdiga ögon av plast. Det går snabbt att sätta ihop en stor familj. Dessa har stått utomhus, under snö på vintern, i minst två år nu. Barnen har dessutom lekt en del med dem. Men plastögonen verkar hålla bättre än jag förväntade.

20130616-020650.jpg

På större stenar har jag målat ögon. Inget avancerat, bara en stor ögonvita med en svart pupill i mitten. Vissa stenar har naturliga näsor, om man bara tar sig tid att titta på dem ordentligt. Det känns riktigt hemtrevligt att mötas av den här gruppen på uppfarten när man kommer hem. Hade också tänkt göra en skylt åt dem med texten ”Välkommen”. Kanske blir det av i sommar.

20130616-020856.jpg

Sen har vi förstås också ett stentroll. Även denna har stått ute i flera år. Det mesta av skägget har lossnat och det är kanske dags att bättra på med lite mer hår också. Men med åldern kanske även riktiga troll blir lite tunnhåriga…?

20130616-021036.jpg

Detta inlägg publicerades i Pinnar och stenar och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ögonstenar i trädgården

  1. Susannesblogg skriver:

    Underbara trädgårds prydnader. Jag blev särskilt förtjust i dem stora ögonstenarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s