Pärlplattor med rosmönster


Regn och lite kyligt. En utmärkt dag att hitta på något inomhus, som att göra pärlplattor, tyckte barnen. I perioder tillverkas det pärlplattor på löpande band hos oss och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med alla dessa kreationer. Men några glasunderlägg skulle vi faktiskt ha nytta av. Via Pinterest hade jag dessutom hittat några enklare korsstygnsmönster med rosor som skulle kunna fungera även på pärlplattor.

Äldsta dottern (8 år) nappade på idén och gav sig i kast med ett enkelt mönster med två färger som jag hittade på bloggen Les petites croix de Christine. En enkel ros med lite blad och resten av fyrkanten i vitt. Passar perfekt som underlägg till kaffekoppen.

20130809-235622.jpg

Jag blev såklart också sugen på att prova och valde ett mönster med flera nyanser som jag hittade på bloggen Shabby-Roses-Cottage. Dessvärre hade jag inte fyra nyanser av rosa som passade ihop, men med genomskinliga, röda och två nyanser rosa pärlor blev det rätt bra ändå. Istället för att fylla ut hela fyrkanten med vita pärlor valde jag att bara göra en ram med två rader pärlor, där mönstret får gå in i ramen. Eftersom mönstret var större blev också min platta något större – men jag behöver ju ställa pressokannan på något också.

20130810-000401.jpg

Annons
Detta inlägg publicerades i Pärlplattor och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Pärlplattor med rosmönster

 1. Frida skriver:

  Vad fina saker du gör!!! Blir verkligen sugen på att pyssla jag med 🙂 Mycket fiffiga idéer till trädgården!

 2. Frida skriver:

  Snyggt! Jag blev så inspirerad av detta inlägg att jag gjorde en platta själv. Ni kan se den på min blogg – jag länkade givetvis till detta inlägg 🙂

  http://ingenkristall.blogg.se/2014/january/parlpatteunderlagg.html

 3. zararooke skriver:

  Kul att höra! Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s