En enkel jeansväska till fiolboken


image Äldsta dottern spelar fiol och i flera år har hon släpat runt på sin fiolbok i en plastpåse från musikaffären. Inget större fel i det, men nu börjar påsen se sliten ut. Det var med andra ord dags att fixa något annat att bära fiolboken i.

Gamla trasiga jeans är perfekta till sånt här och vi letade fram ett par riktigt mörkblåa för att maximera kontrasten till vit sytråd. Dottern hade nämligen beställt noter och en G-klav som dekor – och det kom jag fram till var enklast att sy direkt på tyget (med tät sicksack-söm i vit tråd). Två små vita, virkade blommor passade bra till noterna, så där behövde jag bara sy notskaften på maskin. Sömmen på jeansbenet fick vara med som en lodrät dekor på framsidan. Sedan fick jag skarva med en till bit på baksidan för att få rätt storlek på väskan och placerade då sömmen horisontellt.

20140120-212448.jpg

Jag tycker ärligt talat att det är jättetråkigt att sy axelremmar. När man äntligen är klar med väskan så återstår den där remmen, som kräver långa smala tygbitar som ska vikas och strykas och sys någorlunda raka, och projektet riskerar att inte bli klart. Så sist jag var på loppis köpte jag några gamla skärp för några kronor styck som kan användas till ändamålet. Från dessa valde dottern ett rött skärp med ett glittrande spänne. Jag hade egentligen tänkt göra två mindre handtag på väskan, men dottern ville så gärna behålla spännet så det blev en axelrem istället. Och med spännet bevarat kan hon ju justera längden själv. Så blev det – och nog är det roligare med en väldigt enkel men personlig tygpåse än en plastplåse.

20140120-213527.jpg

Detta inlägg publicerades i Återbruk, Textil och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En enkel jeansväska till fiolboken

 1. malin skriver:

  Du är ju helt fantastiskt på tovning! Skulle de vara så att du tovar på beställning med?:-)

  • zararooke skriver:

   Stort tack för den fina komplimangen! Jag har inte tagit beställningar tidigare. Jag anser mig fortfarande vara en glad amatör som provar sig fram med olika tekniker. Det är ju så man lär sig och jag delar gärna med mig av mina ”experiment” här i hopp om att inspirera andra. Tovning är riktigt roligt – och ännu roligare nu när jag har egna får! 😉

 2. Åsa.Li skriver:

  Snyggt och enkelt! Gillar noten:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s