Skrot och ugglor i trädgården


Vilken fantastik sommar vi har haft med så många varma, soliga dagar. Det har varit fullt upp på gården, med djur, odlingar, höbärgning, stängsling och några mindre byggprojekt. Idag räknade jag och barnen efter och kom fram till att vi just nu har 42 djur. Det inkluderar får, höns, kalkoner, vaktlar, pärlhöns, hundar och katter. Lägg därtill en släktträff, två turer till stugan, besök och grillkvällar med vänner så är det kanske inte så konstigt att jag bara har hunnit en bråkdel av de kreativa projekt jag tänkt mig. Men när åskan börjar mullra kan det vara läge att ropa in barnen och hitta på något pyssligt. Så visst har vi pysslat en del också, även om jag inte hunnit skriva några inlägg om det förrän nu.

Vår trädgård fylls sakta men säkert av lite olika skapelser. I några träd och i ingången till trädgårdslandet hänger vindspel med hästskor och diverse skot. Barnen och jag har även gjort några spiraler med en boll i. När de snurrar ser det ut som att bollen rör sig uppåt eller nedåt i spiralen. Tanken var att detta tingeltangel skulle hindra rådjur från att hoppa över grinden in till mitt trädgårdsland (som är hägnat med viltnät). Det glittrar, låter och rör sig och än så länge har inget rådjur hoppat in.

20140807-230408.jpg

I år har vi utökat ”utsmyckningen” med några ugglor. Jag samlade ihop lock i olika storlekar och lite annat och sedan fick barnen plocka ihop det de ville ha och tillverka varsin uggla. Ugglorna fick även ben av najtråd som vi lindade runt en pinne.

20140807-230917.jpg

Nu hänger ugglorna i äppel- och körsbärsträd. Förhoppningen är att de ska ha en avskräckande effekt på fåglar. Svårt att säga än om de fungerar, men vi hade kul när vi gjorde dem.

20140807-231420.jpg


IN ENGLISH

Junk and owls in the garden

Wind chimes with horse shoes and various metal junk and spirals hang in the entrace to my fenced vegetable garden. I think the glitter, sound and movement has kept roe deers from jumping in over the gate. This year, my children and I also made owls from various lids and other bits and pieces. These now hang in our fruit trees and will hopefully deter birds. I cannot say if they work yet, but we enjoyed making them.

Annons
Detta inlägg publicerades i Återbruk, Trädgård och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s