Utbyte av idéer och hantverk


Om man är i intresserad av hantverk/pyssel är internet en outsinlig källa till inspiration. Pinterest hör till mina favoriter och eftersom konceptet bygger på bilder länkade till externa webbplatser är man inte begränsad av språkbarriärer. Via Pinterest har jag till exempel hittat till ett antal fantastiska ryska sidor om tovning – och bilderna ger så mycket även om man inte förstår ett ord av det som är skrivet.

Relativt nyligen har jag också gått med i några grupper på Facebook (FB) – här finns många att välja på med ord som pyssel, hantverk eller flitiga fingrar i gruppnamnet. Aktiviteten (flödet) i dessa grupper är imponerande. Det finns så otroligt många kreativa människor därute som mer än gärna delar med sig av idéer. Allt från enklare pyssel till avancerat hantverk. Förra året hade vi (efter tips jag sett via FB) ett gäng busiga dinosaurier som stökade till det varje natt under jullovet. I år har vi (efter att ha sett flera exempel på FB) en liten Nisse som har flyttat in. Han lämnar meddelanden till barnen med ledtrådar om var de kan hitta något gott. Det krävde inte mer än en liten tavelram, en tändsticksask och lite papper. Barnens fantasi fyller i resten. De vill ju så gärna tro på det. 😉20141221-220037.jpg

Via internet är det också lätt att hitta likasinnade kreativa själar. En av dessa hittade jag via FB – hon gillade mina tovade julgranskulor och jag gillade hennes handgjorda tvålar. Så vad gör man när tiden inte räcker till för allt man skulle vilja prova? Jo, man byter hantverk med varandra. Tovade kulor mot tvålar – och vips så hade jag en fin jultvål till badrummet, med doft av nytvättade lakan. Och som bonus följde det med några mindre tvålar med doft av bubbelgum respektive grönt te. Givetvis har Cici även en egen blogg där hon delar med sig av allehanda tips och idéer, om mycket mer än bara tvålar: http://alkemisten.net/

20141221-221922.jpg

För den som är mer specifikt intresserad av ull och tovning kan jag rekommendera FB-grupperna Ullförmedlingen, Ull, tova och slöjda och Kreativ tovning och spinning. Och är man intresserad av ett internationellt forum så kan jag också varmt rekommendera The Felting and Fiber Studio som både har ett trevligt forum och en inspirerade blogg.


IN ENGLISH

Exchanging ideas and crafts

When it comes to finding inspiration, Pinterest is one of my favorites. Being built around pictures, the language barrier is overcome. Through Pinterest I have, for example, found a number of excellent Russian websites about felting. And the photos say so much, even though I cannot understand any of the writing.

Recently, I have also joined a couple of Facebook groups with crafts in their group name. There are so many creative people out there willing to share their ideas. Last year we had, following a tip from FB, a group of naughty dinosaures that got up to mischeif at night during the Christmas holidays. This year, also following examples on FB, we have a little elf/ gnome that has moved in. He leaves little notes for the children with leads to where they can find treats. All it took was a photoframe, a matchstick box and some paper. The rest is filled in by the childrens’ imagination. They do so want to believe. 😉

Via the internet, it is also easy to find kindered creative souls. The soaps above are from one of these. I felt and she makes soaps, so we made a trade – felted Christmas baubles for soaps. A perfect Christmas exchange.

For those interested in wool and felting I have found a couple of Swedish FB-groups foucused on this, but for those interested in an international forum I can highly recommend The Felting and Fiber Studio, which both has a friendly forum and an inspiring blog.

20141221-225651.jpg

Annons
Detta inlägg publicerades i Jul, småpyssel, Tova och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Utbyte av idéer och hantverk

  1. zedster66 skriver:

    The soaps look great 🙂 Thanks for the blog recommendation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s