Tova kaniner till påsk


Här har det tovats kaniner i olika format – för nu är det inte så långt kvar till påsk. Nu finns det två nya materialsatser i min webbutik Crafts by Zara. Perfekt för den som vill prova att tova något till årets påskris. 🙂

Figurer i filt (påsktema) är ett paket med vit kardad ull och allt som behövs (utom vatten och tvål) för att tova ett platt stycke som man sedan kan klippa ut påskfigurer ur. Ja, för att klippa behövs även en sax, men det räknar jag också med att folk redan har. Mallar till kaniner, ägg, får och höns medföljer (se figurerna på bild nedan), men man kan ju klippa ut vilka figurer man vill. Min yngsta (5 år) valde t.ex. att rita egna får (= moln med huvud och två ben) som vi använde som mall.

IMG_1073IMG_0836

Det följer även med bomullsgarn i flera olika färger samt en stor nål ifall man vill brodera på figurerna. I instruktionerna har jag lagt till bilder på några enkla stygn. En liten blomma gör sig bra på vita ägg.

IMG_0835IMG_1075

I paketet Tovade kaniner ingår vit och grå kardad ull och ullgarn för att göra en vit och en grå kanin. Här ingår även styrolitkulor, två tovningsnålar (ifall man skulle bryta av en) och små svarta möbelspikar till ögon. Det enda som behövs som inte ingår i paketet är, återigen, vatten och tvål, och även en gaffel. Det räknar jag också med att alla redan har hemma.

IMG_1072IMG_0974

Ingen kanin blir den andra lik, för karaktären sitter i öronen. 😉

IMG_1070

Nå, blir du sugen på att tova en kanin? Om du själv är en ”tovare” är det ju bara att sätta igång. Men om du saknar material och en tydlig steg-för-steg beskrivning så är du välkommen in på Crafts by Zara!


IN ENGLISH

Felted rabbits

Easter is not far away, and I have put together two new kits that are now available on my webshop (which can still only handle Swedish customers). Both of them are reasonably easy projects, with step-by-step instructions that do not require any earlier experience of felting. I think the photos above speak for themselves in this post. And don´t we all need a fluffy, wool rabbit for Easter this year? 😉

Detta inlägg publicerades i Crafts by Zara, Påsk, Tova, Ull och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s