En tovad väska med tygbitar


Jag fortsätter att leka med ull och tyg. Denna gång en väska, tovad efter samma mall som mina tidigare väskor med lockar, men denna gång med olika tygbitar som dekor. Det som tar längst tid är nog att bestämma vilka tygbitar jag ska använda och hur jag ska lägga ut dem – men det är ju ett lyxproblem att ha för många alternativ att välja bland (och det blir säkert fler väskor framöver).

20150316-223640.jpg

När jag var klar med designen och lät det ligga framme kom förstås katten och la sig mitt på alltihop…

20150316-224457.jpg

Jag valde att blöta ner ullen för sig och svepa den runt mallen innan jag la dit tygbitarna. Sedan följde masserande, rullande och knådande tills väskan krympt en tredjedel i storlek och tygbitarna tovats in och skrynklats ihop av ullen.

20150316-231913.jpg

När väskan torkat tillkom en axelrem, ett magnetlås och en stor knapp på locket. Jag gillar den här storleken på väska och den tovade innerfickan är precis lagom för en mobil. Den här blir nog riktigt användbar.

20150316-233011.jpg


IN ENGLISH

A felted bag with pieces of fabric

Yet another bag, felted on the same resist as the bags I made earlier with locks, but this time decorated with various pieces of fabric. The most difficult part is deciding which fabrics to use, and how to place them. But it really is so much fun to have so many alternatives to choose from. As always, the cat can be found on top of everything if I leave it lying on the table. Although it did not matter all that much that she somewhat disturbed the layout, as I anyhow decided to wet the wool on its own and wrap it around the resist, before I added the fabric. I felted and fulled the bag until it had shrunk by about one third. After drying I added a shoulder strap, a magnetic lock and a button. I really like this size for a bag, and the felted pocket on the inside is perfect for a cellphone. I’m quite pleased with my new bag.

Detta inlägg publicerades i Textil, Tova, Ull och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till En tovad väska med tygbitar

 1. Marilyn aka Pandagirl skriver:

  It turned out great Zara. I’m always apprehensive about mixing patterns. I tend to go abstract instead. 🙂

  • zararooke skriver:

   Thanks Marilyn! 🙂 With the wool I am using (from my own sheep), the bag does end up a bit ”hairy”, but I’ll just call that a ”rustic look”. 😉 Using coarser wool probably also gives the bag more strength. I have already moved my wallet and keys into this one. The colours suit me, but I may try something more colourful next time. Getting braver.

 2. zedster66 skriver:

  It turned out really nice, Zara 🙂 I think using your wool not only gives it strength but also more texture and interest.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s