Tovade fågelbon


Under påskhelgen fick barnen tova varsitt fågelbo. De fick linda garn och ull på uppblåsta ballonger (nerkletade med lite tvål) och sedan stoppade vi ner dem i varsin nylonstrumpbyxa (ja, ballongerna då, inte barnen). Efter det fick de klappa, studsa och gnugga sina ballonger med varmt vatten och tvål i badkaret. När ullen tovats ihop tog vi av strumpbyxorna och plockade ut ballongerna. Sedan hjälpte jag dem att valka (rulla och gnugga) ullen med mer varmt vatten och såpa. Ett riktigt enkelt och barnvänligt projekt.

20150412-165043.jpg

Innan jag la dem på tork, vek jag ner (in) kanterna och justerade skålformen. Jag tycker de blev riktigt fina. Nu har vi lurviga fågelbon att lägga våra egna nykokta ägg i. Min tanke var att de då kanske också håller värmen lite längre på matbordet. Om inte annat så ser det lite roligare ut än att ställa fram dem i en vanlig porslinsskål. 🙂

20150412-165111.jpg


IN ENGLISH

Felted bird´s nests

During the Easter holidays my daughters felted a bird´s nest each. They wrapped yarn and wool on inflated balloons (smeared with a little soap) and then we pulled a nylon stocking over them (that is, over the balloons, not the kids). After that, they patted, bounced and rubbed their balloons with warm water and soap in the bathtub. When the wool had felted, we removed the nylon stockings and the balloons, and I helped them to felt the wool further with more warm water and soap. A really simple and child-friendly project.

Before I laid them to dry, I folded the edges inwards and adjusted the bowl shape. I think they turned out really nice. Now we have furry bird´s nests to put our own freshly boiled eggs in. My idea was that they might also keep the eggs warm a little longer on the table. If nothing else, it looks more fun than just serving them in an ordinary porcelain bowl. 🙂

Annons
Detta inlägg publicerades i Påsk, Tova, Ull och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Tovade fågelbon

 1. Marilyn aka Pandagirl skriver:

  So cute and creative!

 2. zedster66 skriver:

  They’re brilliant! 🙂

  • zararooke skriver:

   Thanks Zed! The good thing about bird’s nests is that they should look a bit messy and random – in other words, perfect for kids to make. 😉

 3. Judy skriver:

  Absolutely fantastic beautiful nest… Your children looked so happy making their nest… Where did you get the Bucket the ballon was setting on???

 4. zararooke skriver:

  Thanks Judy! We did have fun making them. 🙂
  The buckets are empty plastic 1-litre yoghurt containers (good for all sorts of things, apart from balancing balloons on). About the same size as children’s sand buckets.

 5. Alicia skriver:

  Jag är ett stort fan av dina tovade fågelbon!

  Jag älskar påsken, och har som tradition att göra ett sammanställningsinlägg varje vår med tips på fina kreativa projekt att inspireras av till påsk och vår. Jag undrar om jag kan få dela en av dina bilder från det här, och detta: https://zararooke.com/2015/04/01/tovade-sma-far/ inlägg? Jag källhänvisar naturligtvis tillbaka till respektive inlägg 🙂 Här är fjolårets post om du vill se ungefär hur jag tänkte lägga upp det: http://aliciasivert.blogspot.se/2015/03/paskpeppen-2015.html

  Med vänliga hälsningar,
  Alicia

 6. Pingback: peppiga påskprojekt 2016 - Alicia Sivert

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s