Barnkalas med bondgårdstema


bild 2 I helgen hade vi 6-årskalas för vår yngsta dotter. Eftersom vi har får och diverse fjäderfän och bor ”på landet” utanför stan, var bondgårdstema ett enkelt alternativ. Men man kan ju inte bara klia lamm och mata höns, så det blev lite lekar också.

Vi hade riktigt otur med vädret – några få plusgrader och regn. Men i regnställ och stövlar kan man bevisligen leka ute ändå.

bild 1Vi började med korvgrillning (under tak), och storasyster (10 år) hade satt upp några djurrelaterade frågor som de fick gå runt och svara på medan de åt korv. Enkla frågor, med bilder, som den på fotot.

När alla hade fått klappa lammen (kalasets höjdpunkt för många), körde vi en lek som heter Bondgården som vi hittade på Lekarkivet.

Efter det var det dags för en stafett där barnen fick rida på en gris (= springa med en ballong mellan knäna), mjölka en ko (=gummihandskar med vatten i, och hål gjorda med en knappnål i fingerspetsarna) samt hämta ett ägg (av frigolit). Ridandes på sin ”gris” skulle de sedan ta sig tillbaka med ”mjölken” och ägget, och sedan var det nästa barns tur. Tillsammans skulle de få ihop minst 1 dl mjölk och just mjölkandet var populärt. (Bilderna nedan är tagna dagen före, i solsken, då vi testade banan).

bild 3

Slutligen hade vi den nästan obligatoriska skattjakten. I den här åldern (6 år) är det svårt att ha skrivna ledtrådar. Vi körde istället med en historia om att vår blåa åsna hade rymt till skogs med skatten, och så fick de följa de blåa ”hovspåren” (utklippta i blått papper) för att hitta åsnan. När man är 6 år så köper man den historien.

bild 4Sedan var det dags att gå in i värmen och äta tårta. Solsken och lite värme hade varit trevligt på sommarkalaset, men det gick ju i regn också.


IN ENGLISH

Farm-themed birthday party

On Sunday we had a birthday party for our youngest, turning 6. As we have sheep and various farm birds, and live outside of town in the country side, a farm theme was simple. But we wanted to let the kids do more than just pet the lambs and feed the chickens, so we also organized a couple of games.

One of these was a relay race, where the kids got to ride on a pig (= run with a balloon between their knees), milk a cow (= rubber gloves filled with water with holes poked with a needle in the finger tips) and fetch an egg. Riding on their pig, they then had to get back to the starting point with their “milk” and egg.

We also had the almost obligatory treasure hunt. Written clues can be difficult for 6-year-olds, so instead we made up a story about our blue donkey that had run off into the forest with the treasure. To find the donkey, they had to follow the blue hoof tracks (cut from blue paper) the donkey had left behind. When you are six, a story like that makes sense. 😉

We were really unlucky with the weather. A few degrees above freezing and rain, which is rather depressing in June. Most of the photos above were taken the day before, in sunshine, when we tried out all the activities. But rain does not stop a bunch of 6-year-olds as long as they are wearing boots and rain-clothes. They had fun anyhow, and lambs are cute even when they are wet from rain.

Annons
Detta inlägg publicerades i Barnkalas och märktes . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Barnkalas med bondgårdstema

  1. Leonor skriver:

    That sounds like so much fun! I’d give it a go, and I’m not six 😀

  2. Marilyn aka Pandagirl skriver:

    Thats a great idea for a party for six year olds. I’m sure everyone had a good time and slept well. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s