Väskband


En del projekt blir liggande ett bra tag innan de blir slutförda. Så var det med några tovade väskor, som blev undanlagda i väntan på att få axelband. Jag ville ha stadiga band, men också justerbara. Det är ju faktiskt praktiskt att kunna justera axelbandet beroende på hur man vill bära väskan och tjockleken på ytterplagget. Det tog ett tag innan jag hittade det jag letade efter, men nu har jag hittat Bibbis Textil, en webshop med diverse väsktillbehör och andra sybehör, till bra priser dessutom. Rekommenderas varmt om ni letar efter något speciellt som kanske inte finns i den närmaste tygaffären.

Eftersom väskorna är gjorda av ull tovat på linnetyg, ville jag ha naturmaterial även i banden. Så det blev tjocka väskband i bomull med spännen till. Jag fick tänka till lite innan jag sydde fast bandet i spännet med mittstången, men jag lyckades faktiskt få till allt åt rätt håll.

Så blev äntligen väskorna färdiga. Och nu när jag har löst det här med väskband kan det nog gärna bli några fler tovade väskor framöver.IN ENGLISH

Bag straps 

Some projects end up lying around for a quite a while before they are completed. This was the case with some felted bags, which needed sholder straps of some sort. I wanted strong straps, but also adjustable. It’s just so much more convenient to be able to adjust the shoulder strap, depending on how you want to carry the bag, and the thickness of your outer garment. Finally, I found what I was looking for on a Swedish webshop.

As the bags are made of wool felted on linen fabric, I wanted natural materials also in the straps. So, I used thick cotton straps, and buckles. I had to think for a bit, before I sewed the strap to the buckles, but I actually managed to get to everything right. The bags are finished, at last. And now that I’ve solved the bag straps, I´ll probably felt some more bags.

Annons
Detta inlägg publicerades i Textil, Tova och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Väskband

  1. Marilyn aka Pandagirl skriver:

    Great solution! I’m glad it turned out well for you.

  2. Marilyn aka Pandagirl skriver:

    The handbags are gorgeous!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s