Pumpor och ett litet spöke


image

Våra egenodlade pumpor hann inte bli så stora i år och flertalet är fortfarande gröna, men det blev några stycken i alla fall. Medan jag karvade i den största, roade barnen sig med att dekorera de övriga. De började med en svart penna och ritade ansikten. Sedan gick 11-åringen och hämtade vit färg för att måla en dödskalle, medan 7-åringen dekorerade två pumpor med metalltråd. Man kan man uppenbarligen göra mycket kul med små pumpor också.

image

 

 

Jag hade tänkt hinna tova med barnen också, och jag tovade en pumpa och ett litet spöke som prototyp. Men mer än så blev det inte. Vi blev distraherade av annat. Och nu har det börjat snöa, så ikväll började vi tova julgranskulor istället. Plötsligt gick vi från att ha svårt att hinna med, till att vara ute i god tid. 😉

 

 


IN ENGLISH

Pumpkins and a small ghost 

Our pumpkins didn’t grow very large this year, and most of them are still green, but we used them for Halloween anyhow. While I carved the largest, the kids went about decorating the rest. They started with just a black pen, drawing faces. But then my 11-year-old decided to paint a white skull, and my 7-year-old decorated two pumpkins using wire. You can obviously do a lot with small pumpkins too.

I was planning on felting with the kids too, and felted a pumpkin and a simple ghost as prototypes. But that’s as far as we got. We got distracted by other things and now it has started snowing. So, this evening we started felting Christmas decorations instead. Suddenly, we went from lacking time, to being well in time. 😉

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Tova och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Pumpor och ett litet spöke

 1. Marilyn aka Pandagirl skriver:

  Great pumpkins showing wonderful creativity! Happy Halloween!

  • zararooke skriver:

   Happy Halloween Marilyn! 😊 The girls went for a little ”Trick or Treat” walk in the village too – and took our ram with them. He was the ”trick” in case there were no treats. But he is far too friendly to scare anyone. 😉

   • Marilyn aka Pandagirl skriver:

    How cool. Thanks! We’ve had some unique costumes this year. One werewolf asked me if I wanted to add to his ”finger necklace.” No Thanks! Candy only,

 2. Tanten skriver:

  Vilka fina pumpor! Och fantastiskt att kunna vara ute i tid tid! 😊

  • zararooke skriver:

   Tack! 🙂 Och ja, tänk så bra det blev när vi justerade planerna på vad vi skulle pyssla med under höstlovet. Det är ju innan jul det är kul med julpyssel – inte under mellandagarna…. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s